kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Zupa selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa selerowa.............................

Zupa selerowa

Składniki:

Zupa selerowa

 

  • 400 g wołowiny
  • 250 g włoszczyzny bez kapusty
  • 2żółtka
  • 4 łyżki śmietany
  • 300 g selera
  • 2 łyżki posiekanych liści selera
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa
Mięso opłócz, zalej wodą, posól i gotuj pół godziny.Dodaj umytą, oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę. Selery umyć, obrać, pokroić, ugotować w gorącej wodzie. Gdy się ugotują przetrzeć je. Dodaj do wywaru. Zapraw śmietanką, żółtkami roztrzepanymi z małą ilością zimnego wywaru i dolać do zupy. Przyprawić solą. Przed podniem posypać posiekenymi listkami selera.
Smacznego!;-)