Sposób przygotowania:
Zupa serowa z gruszką
Cebulę obrać i drobno posiekać. Łodygi selera naciowego oczyścić i pokroić w plasterki.Masło stopić, dodać cebulę oraz seler. Smażyć, często mieszając, przez mniej więcej 5 minut.Następnie zalać gorącym bulionem warzywnym i gotować pod przykryciem przez mniej więcej 10 minut.Ser - ja dziś dodałam ser Brie...- rozgnieść widelcem.Połączyć ze śmietaną.Dodać do zupy.Wymieszać. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito.Gruszkę umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, wykroić gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z kawałkami gruszki.Każdą porcję ozdobić plasterkiem gruszki i liśćmi selera naciowego.
pusieczek2@wp.pl
gabika