Sposób przygotowania:
Zupa szparagowo- groszkowa
Postawiłam wywar na ogniu. Opłukałam dymki, obrałam i grubo pokroiłam. Wrzuciłam do wywaru razem z mrożonym groszkiem i doprowadziłam do wrzenia. Szparagi opłukałam, obcięłam i odłożyłam ich czubki. Resztę grubo pokroiłam, dodałam do garnka z wywarem. Gotowałam pod przykryciem 10 minut do miękkości. Plastry bekonu pokroiłam,wrzuciłam na patelnię i obsmażyłam na złoty kolor. Chleb pokroiłam w małą kostkę i smażyłam 2 minuty często obracając. Po ugotowaniu zielony groszek i szparagi zmiksowałam na puree. Dodałam czubki szparagów, gotowałam 5 minut na małym ogniu. Wlałam zupę do miseczek. Posypałam kawałkami bekonu i grzankami. Zrobiłam kleksy ze śmietany.
zewa
elzbieta8960
Ewa, zdajesz bardzo klopotliwe i niewygodne pytania ..:):):):):)
Babciagramolka
edytaha
http://kuchniagumisi.blox.pl/2006/04/zupa-z-zielonego-groszku-i-szparagow.html