jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Zupa truskawkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Zupę można podawać na ciepło lub zimno. Można także zagęścić ją delikatnie zawiesiną wody i mąki ziemniaczanej.

Zupa truskawkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa truskawkowa

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • 300 g truskawek,
  • 0,5 litry wody,
  • Łyżka śmietany,
  • 1 cukier waniliowy,
  • Cynamon do smaku (2-3 szczypty),
  • Cukier do smaku,
  • Około 120 g makaronu do podania,

 

Sposób przygotowania:

Zupa truskawkowa
Truskawki płuczemy, osuszmy, usuwamy szypułki. Tak przygotowane przekładamy do garnka i miksujemy. Między czasie wodę zagotowujemy. Do gotującej wlewamy zmiksowane truskawki. Całość mieszamy i podgrzewamy. Zupę słodzimy do smaku, dodajemy cukier waniliowy i cynamon. Na koniec delikatnie ją zabielamy dokładając śmietanę. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy. Ugotowany porcjujemy na talerze. Zalewamy go zupą i podajemy .
Zupa truskawkowa
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i porcjujemy
Zupa truskawkowa
Truskawki myjemy, osuszmy i usuwamy szypułki
Zupa truskawkowa
przygotowane truskawki miksujemy do otrzymania musu
Zupa truskawkowa
Zupę zagotowujemy, zabielamy i doprawiamy do smaku

Tagi:

makaron