gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa warzywna z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z kalarepą, fasolką i serkiem topionym

Zupa warzywna z serkiem topionym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa warzywna z serkiem topionym

 

  • 300 gram kości od schabu
  • 200 gram fasolki
  • 3-4 średnie kalarepy
  • przyprawa do dań
  • 100 gram serka topionego
  • sól
  • 2 kostki rosołowe

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z serkiem topionym
Kości płuczemy, wkładamy do garnka i zalewamy dwoma litrami wody. Gotujemy z dodatkiem soli, do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Kości wyciągamy i obieramy z mięsa. Fasolkę obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki. Kalarepę obieramy i również kroimy. Warzywa i mięso oraz kostki rosołowe dodajemy do wywaru. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodajemy serek topiony i na wolnym ogniu mieszając, gotujemy aż serek się rozpuści. W razie potrzeby przyprawić przyprawą do dań. Porcję zupy wylewamy na talerz...
Zupa warzywna z serkiem topionym
Kości płuczemy, wkładamy do garnka i zalewamy dwoma litrami wody.
Zupa warzywna z serkiem topionym
Fasolkę obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki. Kalarepę obieramy i również kroimy.