Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa warzywna ze szczypiorkiem i jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa warzywna ze szczypiorkiem i jajkami jet smaczna i łatwa do zrobienia

Zupa warzywna ze szczypiorkiem i jajkami

Składniki:

Zupa warzywna ze szczypiorkiem i jajkami

 

  • 1,5 l bulionu,
  • 3 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 10 dag masła,
  • 3 łyżki mąki,
  • 5 łyżek szczypiorku posiekanego,
  • 4 jajka,
  • sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna ze szczypiorkiem i jajkami
Bulion zagotować,( może być z kostki rosołowej ) dodać obrane, pokrojone w plasterki marchewki i pietruszkę, gotować pod przykryciem do miękkości. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, połączyć z wywarem warzywnym, zagotować. Przyprawić do smaku solą, dodać posiekany szczypiorek, zdjąć z ognia. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki, ułożyć na talerzach i zalać zupą. Podawać z pieczywem.

Tagi:

jajko jajka