Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa wegańska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bezmięsna, niezabielana zupa warzywna

Zupa wegańska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa wegańska

 

  • 6 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • szczypior z cebuli
  • 0,5 brokuła
  • sól i pieprz
  • jarzynka

Sposób przygotowania:

Zupa wegańska
Ziemniaki oraz marchew obieramy, po czym kroimy je w kostke o takiej samej wielkości. Zalewamy zimna woda, dodajemy łyżeczke soli i gotujemy. Po 10 minutach od zagotowania dodajemy podzielonego na mniejsze częśći brokuła oraz szczypior który kroimy w kawałki o długości ok 2 cm. Dodajemy łyzeczkę jarzynki oraz nieco pieprzu do smaku i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę jemy sama, bez dodatku śmietany.
Zupa wegańska
marchew oraz ziemniaki kroimy w taka sama kostke by rowno sie ugotowały
Zupa wegańska
w chwili kiedy ziemniaki i marchew sa półmiekkie dodajemy reszte warzyw
Zupa wegańska
Etap 3
Zupa wegańska
Etap 4