mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

zupa węgierska

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna i sycąca zupa węgierska

zupa węgierska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

zupa węgierska

 

  • Papryka czerwona
  • 10 dkg pieczarek
  • 2 ziemniaków
  • 5 parówek
  • Cebula
  • Kilka suszonych papryk słodkich węgierskich Royal Brand
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • Łyżeczka papryki słodkiej
  • Łyżeczka papryki ostrej
  • Ćwierć łyżeczki kminku
  • Kostka bulionowa
  • Sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

zupa węgierska
Paprykę suszona namaczamy dwie godziny przed gotowaniem. Cebulę kroimy w kostkę, parówki w krążki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebule i parówki. Gdy cebulka się zezłoci, dodajemy pokrojone w kostkę paprykę, paprykę suszoną, pieczarki i ziemniaki. Podsmażamy i dodajemy papryki ostrą i słodką. Następnie zalewamy warzywa wodą z kostką bulionową. Gotujemy. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy koncentrat oraz kminek. Mieszamy. Na koniec przyprawiamy. Zupa powinna być pikantna.
zupa węgierska
Paprykę suszoną namaczamy na dwie godziny.
zupa węgierska
Cebulke i parówki kroimy i smażymy w rondelku na oleju.
zupa węgierska
Do tego dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, ziemniaki i paprykę.
zupa węgierska
Do usmażonych warzyw dodajemy paprykę ostrą i słodką. mieszamy.