Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa wiosenna po Rumuńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

to ulubiona zupa mojego znajomego polecam

Zupa wiosenna po Rumuńsku

Składniki:

Zupa wiosenna po Rumuńsku

 

  • 0,5 kg mięsa wędzonego
  • 20 dag wędzonej słoniny
  • 10 dag smalcu
  • szklanka śmietany
  • 10 dag cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 dag młodej kapusty i liście kalarepy
  • pęczek zielonego koperku
  • 10 dag maki
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa wiosenna po Rumuńsku
pokrojone w kostkę mięso i słoninę gotować w 3 l wody udusić na gorącym tłuszczu cebulę drobno posiekaną sparzoną i drobno pokrojoną kapustę i liście kalarepy następnie dodać dodać do gotującego się mięsa z pozostałego smalcu i mąki przygotować jasną zasmażkę i zaprawić nią zupę dodać trochę soli posiekanego koperku śmietany zmiażdżonego czosnku i przed podaniem jeszcze chwilę gotować

Tagi:

mięso mak