rafal1825

rafal1825

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Zupa z botwinki 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa na domowy obiad

Zupa z botwinki 2.

Składniki:

Zupa z botwinki 2.

 

  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • 2 duże łyżki mąki
  • botwinka z buraczkami
  • koperek
  • śmietana 12- procentowa
  • kostka rosołowa wołowa
  • cukier
  • duża łyżka octu
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Zupa z botwinki 2.
1. Na początek starannie myjemy oraz obieramy wszystkie warzywa. W tym samym czasie należy gotować wodę w naczyniu wraz z kostką rosołową.Wkładamy do tego wcześniej przygotowane( starte) buraczki oraz 2 marchewki i gotujemy do momentu, aż staną się miękkie. 2. Następnie należy pokroić liście i łodygi i włożyć je do zupy. Całość gotujemy ok 7-9 min i dodajemy łyżkę octu. 3. Zupę zagęszczamy mąką i śmietaną. Do smaku dodajemy koperek, sól i pieprz. Smacznego!!!