ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Zupa z chleba

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taka zupa z niczego, ale pożywna.

Zupa z chleba

Składniki:

Zupa z chleba

 

  • chleb razowy-mały bochenek
  • włoszczyzna
  • masło ok. łyżki
  • łyżeczka kminku
  • 2 żółtka
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Zupa z chleba
Obrać warzywa włoszczyzny i pokroić w grubszą kostkę. Zrumienić na maśle.Dolać ok. 1 szklankę wody i dusić aż zmiękną. W tym czasie chleb pokroić na kawali i włożyć do piekarnika ułożone na blasze. Po wyjęciu przełożyć do jarzyn, dodać kminek i chwilkę podgotować. Gdy warzywa i chleb będą miękkie można dodać jeszcze odrobinę masła, doprawić do smaku i zaciągnąć żółtkami.

Tagi:

chleb