Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa z czerwonej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa z czerwonej soczewicy

Zupa z czerwonej soczewicy

Składniki:

Zupa z czerwonej soczewicy

 

  • 50 dag soczewicy czerwonej
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 20 dag boczku, pokrojonego kostkę
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonej soczewicy

Aby przygotować pyszną zupę z czerwonej soczewicy, należy cebulę, czosnek i boczek smażyć około 5 minut, następnie dodać soczewicę i bulion i gotować, aż soczewica będzie miękka. Przyprawić solą i pieprzem. Można podawać z makaronem.


 

Tagi:

soczewica