Sposób przygotowania:
Zupa z głąba i liści kalafiora :
Części kalafiora, ziemniaki , kostki bulionowe zalać wodą i gotować 45 minut .Przetrzeć na miazgę blenderem . Dodać masło , koper , śmietankę . Zagotować . Doprawić solą .
Można robić wersję wegetariańską używając wywaru z warzyw . Można gotować na rosole .
Przepraszam za jakość zdjęcia - jest to jedno z pierwszych zdjęć kulinarnych jakie zrobiłam ( nie wiedziałam jeszcze że nie fotografuje się zabielanej zupy na białym talerzu i wyszł jak wyszło .) .Zapomniałam poprawić na lepsze.
Można robić wersję wegetariańską używając wywaru z warzyw . Można gotować na rosole .
Przepraszam za jakość zdjęcia - jest to jedno z pierwszych zdjęć kulinarnych jakie zrobiłam ( nie wiedziałam jeszcze że nie fotografuje się zabielanej zupy na białym talerzu i wyszł jak wyszło .) .Zapomniałam poprawić na lepsze.