Sposób przygotowania:
Zupa z jajek
Bulion z kostki rosołowej musimy zagotować. Cztery jajka rozbijamy i całe dajemy do miseczki. Rozbite jajka roztrzepujemy za pomocą widelca, a w następnej kolejności dodajemy do tego około sześć łyżek mąki i bardzo dokładnie całość mieszamy. Masa z jajek i mąki powinna wyjść gęsta i nie powinna mieć grudek. Do gotującego się na niedużym ogniu bulionu z kostki rosołowej dodajemy bardzo ostrożnie zrobioną wcześniej masę jajeczną. Całość dobrze dobrze mieszamy, a później zagotowujemy. Zupę jajeczną doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą ( jeżeli ktoś chce to jeszcze można dodać inne przyprawy). Natkę pietruszki bardzo dokładnie myjemy, a później drobno siekamy i dodajemy do zupy. Całość mieszamy ze sobą dokładnie. Zupę podajemy z grzankami ( chleb kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na oleju).