kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 698]

Zupa z kalarepki i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapraszam na zupę z kalarepki i marchewki. Smaczna i zdrowa zupa z mięsną wkładką i dostarczająca wiele witamin.

Zupa z kalarepki i marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kalarepki i marchewki

 

  • 5 szkl wody
  • 4 średnie ziemniaki
  • 3 średnie marchewki
  • 1 kalarepka
  • 1 spory kawałek mięsa z kością
  • 1 łyżka domowej przyprawy do zupy

Sposób przygotowania:

Zupa z kalarepki i marchewki
Do garnka wylewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody. W między czasie myjemy i obieramy kalarepkę, ziemniaki i marchewkę. Wszystkie warzywa kroimy w sporą kostkę.

Po 25 minutach gotowania mięsa dodajemy marchewkę a po następnych 15 kalarepkę i ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw. Na końcu doprawiamy przyprawą do zup.
Zupa z kalarepki i marchewki
Umytą i obraną kalarepkę kroimy w sporą kostkę.
Zupa z kalarepki i marchewki
Obraną i umyte marchewki kroimy w sporą kostkę
Zupa z kalarepki i marchewki
Umyte mięso wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Zupa z kalarepki i marchewki
Obranę i umyte ziemniaki kroimy w sporą kostkę.