Sposób przygotowania:
Zupa po chińsku z pulpecikami
Pulpeciki:
Mięso, odciśniętą bułkę, jajko, posiekaną cebulę oraz przyprawy dokładnie wymieszać.
Z masy uformować małe kuleczki.
Każdą kulkę obtoczyć w mące.
Pulpeciki należy ugotować w bulionie i gotowe przełożyć do miseczki.
Polecam też obtoczyć je w sezamie i odrobinę obsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Zupa:
W garnku z wodą umieścić kostkę bulionową oraz listki laurowe.
Do wywaru dodać mieszankę warzywną, przyprawy i sos sojowy (wg smaku).
Całość gotować do momentu aż warzywa zmiękną.
Następnie do zupy wlać mleko połączone z koncentratem pomidorowym.
Doprawić do smaku i wrzucić pulpeciki.
Dowolne porcje makaronu umieścić w miseczkach i zalać gorącą zupą .
Odczekać, aby makaron napęczniał.
Mięso, odciśniętą bułkę, jajko, posiekaną cebulę oraz przyprawy dokładnie wymieszać.
Z masy uformować małe kuleczki.
Każdą kulkę obtoczyć w mące.
Pulpeciki należy ugotować w bulionie i gotowe przełożyć do miseczki.
Polecam też obtoczyć je w sezamie i odrobinę obsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Zupa:
W garnku z wodą umieścić kostkę bulionową oraz listki laurowe.
Do wywaru dodać mieszankę warzywną, przyprawy i sos sojowy (wg smaku).
Całość gotować do momentu aż warzywa zmiękną.
Następnie do zupy wlać mleko połączone z koncentratem pomidorowym.
Doprawić do smaku i wrzucić pulpeciki.
Dowolne porcje makaronu umieścić w miseczkach i zalać gorącą zupą .
Odczekać, aby makaron napęczniał.
gusia1000