Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalarepy i kalafiora
Kalafiora dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki. Kalarepę obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka zalewamy rosołem, dodajemy suszone zioła, angielskie ziele i liść laurowy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wyjmujemy z garnka liść laurowy oraz angielskie ziele.
Gdy warzywa staną się miękki za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką konsystencję.
Gorącą zupę nalewamy na talerze. Podajemy np. z groszkiem ptysiowym.
Warzywa przekładamy do garnka zalewamy rosołem, dodajemy suszone zioła, angielskie ziele i liść laurowy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wyjmujemy z garnka liść laurowy oraz angielskie ziele.
Gdy warzywa staną się miękki za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką konsystencję.
Gorącą zupę nalewamy na talerze. Podajemy np. z groszkiem ptysiowym.
![Zupa krem z kalarepy i kalafiora Zupa krem z kalarepy i kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-krem-z-kalarepy-i-kalafiora-369997.jpg)
![Zupa krem z kalarepy i kalafiora Zupa krem z kalarepy i kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-krem-z-kalarepy-i-kalafiora-369998.jpg)
![Zupa krem z kalarepy i kalafiora Zupa krem z kalarepy i kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-krem-z-kalarepy-i-kalafiora-369999.jpg)
![Zupa krem z kalarepy i kalafiora Zupa krem z kalarepy i kalafiora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-krem-z-kalarepy-i-kalafiora-370000.jpg)