Sposób przygotowania:
Zupa krem z kalarepy i kalafiora
Kalafiora dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki. Kalarepę obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka zalewamy rosołem, dodajemy suszone zioła, angielskie ziele i liść laurowy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wyjmujemy z garnka liść laurowy oraz angielskie ziele.
Gdy warzywa staną się miękki za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką konsystencję.
Gorącą zupę nalewamy na talerze. Podajemy np. z groszkiem ptysiowym.
Warzywa przekładamy do garnka zalewamy rosołem, dodajemy suszone zioła, angielskie ziele i liść laurowy i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wyjmujemy z garnka liść laurowy oraz angielskie ziele.
Gdy warzywa staną się miękki za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką konsystencję.
Gorącą zupę nalewamy na talerze. Podajemy np. z groszkiem ptysiowym.