Sposób przygotowania:
Zupa z kalarepki
Ugotować rosół z mięsa, jarzyn i wody , dodając przyprawy.
Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W rondelku rozpuścić masło włożyć startą kalarepę i podsmażać około 15 -20 minut.
Podsmażoną kalarepę dodać do ugotowanego bulionu miesno - warzywnego, dodać obrane opłukane ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę doprawić do smaku, solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Gotową zupę zabielić śmietaną wcześniej zahartowaną.
Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.
Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W rondelku rozpuścić masło włożyć startą kalarepę i podsmażać około 15 -20 minut.
Podsmażoną kalarepę dodać do ugotowanego bulionu miesno - warzywnego, dodać obrane opłukane ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę doprawić do smaku, solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Gotową zupę zabielić śmietaną wcześniej zahartowaną.
Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.
gusia1000