Sposób przygotowania:
Zupa z kalarepy
Kalarepę obrać i pokroić w kostkę. Liście kalarepy odłożyć. Marchewkę, ziemniaki i cebulę również obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać pozostałe pokrojone warzywa. Chwilę razem smażyć. Następnie zalać bulionem i gotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek oraz porwane liście kalarepki (bez twardych łodyżek). Gotować jeszcze chwilę aby liście zmiękły.
Garnek zestawić z ognia, zupę zabielić śmietanką i można podawać.
Pod koniec gotowania dodać posiekany koperek oraz porwane liście kalarepki (bez twardych łodyżek). Gotować jeszcze chwilę aby liście zmiękły.
Garnek zestawić z ognia, zupę zabielić śmietanką i można podawać.
![Zupa z kalarepy Zupa z kalarepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kalarepy-469629.jpg)
![Zupa z kalarepy Zupa z kalarepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kalarepy-469630.jpg)
![Zupa z kalarepy Zupa z kalarepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kalarepy-469631.jpg)
![Zupa z kalarepy Zupa z kalarepy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-kalarepy-469632.jpg)
SylaUla