olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa z mięsem i szalotką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z wołowiną i szalotką oraz czerwoną papryką, czosnkiem, marchwią i natką pietruszki to propozycja, której warto spróbować.

Zupa z mięsem i szalotką

Składniki:

Zupa z mięsem i szalotką

 

  • 300 Gram Wołowiny
  • 2 papryki czerwone
  • 20 szalotek
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 przecier pomidorowy
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 4 marchewki
  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczka pieprzu
  • 1/8 szklanki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa z mięsem i szalotką
Wołowinę myję, a następnie kroję w kostkę i podsmażam ją na niewielkiej ilości oleju. Podsmażoną wołowinę dodaję do gotującego się bulionu. Szalotki podsmażam na patelni wraz z czosnkiem na niewielkiej ilości oleju. Czerwoną paprykę i marchewkę myję, po czym kroję w kostkę i również dodaję do bulionu. Następnie do zupy dodaję także przecier pomidorowy, drobno posiekaną natkę pietruszki, ostrą paprykę, sól, pieprz i gotuję całość przez minimum 90 minut na wolnym ogniu.

Tagi:

wołowina