Sposób przygotowania:
Zupa z krewetkami koktajlowymi Królika
Gotowy bulion doprawiłam olejem sezamowym i sosem sojowym.Makaron zalałam wrzatkiem po 3 minutach odcedziłam i odstwiłam w ciepłe miejsce. Krewetki ugotowałam, odcedzone polałam olejem sezamowym i sosem sojowym. Do rozgrzanego woka wlałam łyżeke oleju sezamowego wrzuciłam kilka mini kolb kukurydzy przeciętych wdłuż na pół, pieczarki pocięte w grubą kostke, smażyłam 2 minuty na koniec dałam ząbek czosnku pokrojony to razem jeszcze minute smażyło sie. Gotowe przerzuciłam do bulionu. Dodałam pokrojona w paski kapuste pekińską. Doprawilam ponownie sosem sojowym, olejem sezamowym, pieprzem, imbirem, sosem chili oraz sosem ostrygowym. Na sam koniec do gotującej się zupy dodałam ugotowane i przyprawione krewetki. Na dno miseczke dłam połyżce makraonu chińskiego, zalałm goracą zupą i posypałam natka suszona i czosnkiem niedzwiedzim (niestety nie miałam dymki a byłaby tu bardziej na miejscu). Zupa była sezamowo-lekko pikantna. Córka zjadła dwie porcje i dała mi ocene 6. Mąż jako niejadacz krewetek zjadł zupe tylko z makaronem sojowym.