Sposób przygotowania:
Zupa z kukurydzy
1. Porcję rosołową dokładnie myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i wsypujemy pół łyżeczki soli. Doprowadzamy do wrzenia. Usuwamy szumowinę. Wywar gotujemy na małym ogniu 30 min.
2. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i wraz z selerem dodajemy do wywaru
3. Porcję kurczaka wyjmujemy z garnka, oddzielamy mieśo od kości. Mięso wkładamy z powrootem do zupy
4. Dodajemy kostkę rosołową, przyprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku
5. Kukurydzę osączamy z zalewy, mielimy przez maszynkę i dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy, od czasu do czasu mieszająć. Zupę dekorujemy natką pietruszki
2. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i wraz z selerem dodajemy do wywaru
3. Porcję kurczaka wyjmujemy z garnka, oddzielamy mieśo od kości. Mięso wkładamy z powrootem do zupy
4. Dodajemy kostkę rosołową, przyprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku
5. Kukurydzę osączamy z zalewy, mielimy przez maszynkę i dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy, od czasu do czasu mieszająć. Zupę dekorujemy natką pietruszki