Sposób przygotowania:
Zupa z młodej kapusty
Kapustę grubo pokroić i przełożyć do garnka. Zalać bulionem i zagotować.
W międzyczasie dokładnie umyć marchewkę i pokroić w plastry ( młodej marchewki nie obieram).
Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę. Posiekać liście pora i selera oraz koperek.
Gdy zawartość garnka się zagotuje, gotować chwilę i kilka razy przemieszać aby kapusta zmiękła i zmniejszyła swoją objętość.
Następnie dodać pokrojone warzywa, zieleninę oraz liście laurowe. Gotować aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu przemieszać.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i gotować jeszcze chwilę.
W międzyczasie dokładnie umyć marchewkę i pokroić w plastry ( młodej marchewki nie obieram).
Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę. Posiekać liście pora i selera oraz koperek.
Gdy zawartość garnka się zagotuje, gotować chwilę i kilka razy przemieszać aby kapusta zmiękła i zmniejszyła swoją objętość.
Następnie dodać pokrojone warzywa, zieleninę oraz liście laurowe. Gotować aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu przemieszać.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i gotować jeszcze chwilę.