aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Sycąca zupa z młodej kapusty i brokuła.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatna w smaku a zarazem sycąca zupa z młodej kapusty w towarzystwie brokuła.

Sycąca zupa z młodej kapusty i brokuła. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sycąca zupa z młodej kapusty i brokuła.

 

Sposób przygotowania:

Sycąca zupa z młodej kapusty i brokuła.
Na wrzątek wrzucić umyte skrzydełka, dodać liście i ziele i gotować prawie do miękkości. Marchew i seler obrać, umyć. Marchew pokroić w małą kostkę, wrzucić ją i seler do gotującego mięsa. Przyprawić solą, pieprzem i Kucharkiem. Następnie dorzucić umyte różyczki brokuła i pokrojone w kostkę ziemniaki, chwilę gotować. Kapustę poszatkować i dorzucić do zupy. Gotować ją do miękkości kapusty. W kubku rozrobić śmietanę i zabielić nią zupę, energicznie mieszając. Chwilę pogotować, na koniec wsypać koperek, zamieszać i ewentualmie doprawić do smaku. Zupę podawać na ciepło.
Sycąca zupa z młodej kapusty i brokuła.
Na wrzątek wrzucić skrzydełka, dodać pokrojoną marchew i seler.
Sycąca zupa z młodej kapusty i brokuła.
Następnie dodać różyczki brokuła i pokrojone ziemniaki.
Sycąca zupa z młodej kapusty i brokuła.
Dodać kokrojoną młodą kapustę i gotować zupę do jej miękkości.
Sycąca zupa z młodej kapusty i brokuła.
Zupę zabielić śmietaną, dodać koper, zamieszać. Smacznego!