Sposób przygotowania:
Zupa z czerwonej soczewicy ze świeżym tymiankiem
Do garnka wkładamy mięso i zalewamy go wodą, wkładamy dwa liście laurowe, 3 ziela angielskie i dodajemy sól.
Trzy marchewki kroimy w kosteczkę, obieramy trzy młode ziemniaczki i także kroimy je w drobną kosteczkę.
Kiedy mięso będzie na pół miękkie sypiemy szklankę czerwonej soczewicy w połówkach. Taka się znacznie szybciej gotuje.
Dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku, dodajemy otarty majeranek. Młode liście lubczyku, pokrojone na drobno.
Gotujemy, przed podaniem doprawiamy według swojego smaku.
Kiedy mięso będzie na pół miękkie sypiemy szklankę czerwonej soczewicy w połówkach. Taka się znacznie szybciej gotuje.
Dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku, dodajemy otarty majeranek. Młode liście lubczyku, pokrojone na drobno.
Gotujemy, przed podaniem doprawiamy według swojego smaku.