Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą to bardzo smaczna i pożywna zupa. Idealna na chłodniejsze dni, ale nie tylko.

Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą
Żeberka umyć i pokroić na mniejsze części. Zalać wodą. Zagotować. Dodać kostkę rosołową. Kapustę kiszoną ugotować w osobnym garnku. Przyprawić.

Ziemniaki, pietruszkę, seler i marchew pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować do miękkości. W międzyczasie pokroić w kostkę kiełbasę, podsmażyć ją i dodać do zupy.

Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić do smaku. Ze smalcu, mąki i wody przygotować zasmażkę. Wlać do zupy i gotować razem kilka minut.

Podawać na gorąco.
Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą
Żeberka zalać wodą i gotować pod przykryciem.
Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą
Kapustę kiszoną ugotować w osobnym naczyniu.
Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą
Ziemniaki pietruszkę seler i marchew pokroić w kostkę.
Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą
Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć i dodać do zupy.