Sposób przygotowania:
Kapuśniak na żeberkach z warzywami i kiełbasą
Żeberka umyć i pokroić na mniejsze części. Zalać wodą. Zagotować. Dodać kostkę rosołową. Kapustę kiszoną ugotować w osobnym garnku. Przyprawić.
Ziemniaki, pietruszkę, seler i marchew pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować do miękkości. W międzyczasie pokroić w kostkę kiełbasę, podsmażyć ją i dodać do zupy.
Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić do smaku. Ze smalcu, mąki i wody przygotować zasmażkę. Wlać do zupy i gotować razem kilka minut.
Podawać na gorąco.
Ziemniaki, pietruszkę, seler i marchew pokroić w kostkę. Dodać do zupy i gotować do miękkości. W międzyczasie pokroić w kostkę kiełbasę, podsmażyć ją i dodać do zupy.
Kiedy wszystko będzie miękkie zupę doprawić do smaku. Ze smalcu, mąki i wody przygotować zasmażkę. Wlać do zupy i gotować razem kilka minut.
Podawać na gorąco.