Sposób przygotowania:
Zupa z młodej kapusty z boczkiem
Skrzydełka umyć i wrzucić do dużego garnka. Odrzucić zewnętrzne liście kapusty, resztę poszatkować, niekoniecznie drobno. Warzywa obrać i umyć. Skrzydełka oraz kapustę zalać gorącą wodą (ok 2 litry). Przyprawić vegetą i solą. Gotować na niedużym ogniu przez 10 minut, po czym dodać drobno pokrojoną cebulę , marchewkę, pietruszkę oraz boczek (boczek można wcześniej podsmażyć na suchej patelni, a na wytopionym tłuszczu zeszklić cebule). Gotować przez 10 minut, po czym dodać listki laurowe, pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz łodygę selera. Przyprawić vegetą,solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze przez ok 15 minut do miękkości wszystkich składników. Tuz przed zakończeniem gotowania dodać drobno posiekany czosnek i ostatecznie doprawić do smaku. Posiekany koper dodajemy do porcji zupy w półmiskach.
yola
evita0007
kjwiki04
luna
bajtek
yola
Mój komętarz był pierwszy.A kjwiki04 pozwoliła obie go skopiować.. wrrr...
yola
Sarenka
Niepotrzebnie Jolu. Ja Cie znam i od poczatku wiedzialam co sie tutaj dzieje. Nie przejmuj sie glupotkami - pozdrawiam i sle duzy buziak :)
bajtek
Ja nie napisałam tego złośliwie, tylko byłam zaskoczona całym faktem. Yolu- nie masz za co przepraszać. Kto inny powinien Ciebie przeprosić a kto ? .... to obie wiemy..... pozdrawiam cieplutko :O)
Sarenka
No tak, troszke wyszlo dziwnie. Bajtku, dziekuje za mile komentarze. Mam wrazenie, ze takie male nieporozumienie tutaj wyniknelo, przez ktore mozna poczuc sie niezrecznie. Glupotki, czyli, skopiowanie i wklejenie jako swoj, cudzego komentarza - je mialam na mysli. Wyjasnilo sie chyba, prawda? :)