Sposób przygotowania:
Zupa z młodej kapusty z papryką
Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone udko oraz liście laurowe. Gotujemy ok. pół godziny.
Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę i selera. Paprykę kroimy na kawałki.. Dodajemy warzywa do wywaru mięsnego. Kapustę szatkujemy i również dodajemy do zupy.
Gotujemy całość około 20 minut. Dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki oraz koncentrat pomidorowy.
Doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie odrobiną soli.
Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę i selera. Paprykę kroimy na kawałki.. Dodajemy warzywa do wywaru mięsnego. Kapustę szatkujemy i również dodajemy do zupy.
Gotujemy całość około 20 minut. Dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki oraz koncentrat pomidorowy.
Doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie odrobiną soli.