Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowo-ogórkowa ze śmietaną
Do garnka wkładamy skrzydełka lub inne mięso, zalewamy wodą, wkładamy dwa liście laurowe, 3 ziela angielskie i sypiemy sól.
Marchewki kroimy w kosteczkę, natkę selera na drobno, wszystko gotujemy do miękkości. Kiedy już wszystko jest miękkie dodajemy szklankę kwasu z kiszonych ogórków. Ja miałam troszkę jeszcze od kiszenia czosnku więc dodałam też dwie łyżki takiego kwasu dodatkowo.
Szpinak smażymy z dodatkiem łyżki margaryny palmy albo masła, po usmażeniu zestawiamy z ognia i dodajemy dwie łyżki śmietany gęstej, kwaśnej i mieszamy. Dodajemy do szpinaku po troszeczku naszą zupę, żeby śmietana nam się nie zważyła.
Smakujemy i doprawiamy do smaku podajemy z makaronem.
Marchewki kroimy w kosteczkę, natkę selera na drobno, wszystko gotujemy do miękkości. Kiedy już wszystko jest miękkie dodajemy szklankę kwasu z kiszonych ogórków. Ja miałam troszkę jeszcze od kiszenia czosnku więc dodałam też dwie łyżki takiego kwasu dodatkowo.
Szpinak smażymy z dodatkiem łyżki margaryny palmy albo masła, po usmażeniu zestawiamy z ognia i dodajemy dwie łyżki śmietany gęstej, kwaśnej i mieszamy. Dodajemy do szpinaku po troszeczku naszą zupę, żeby śmietana nam się nie zważyła.
Smakujemy i doprawiamy do smaku podajemy z makaronem.