Sposób przygotowania:
Zupa z młodych patisonów z grzybami mun
Do garnka wkładamy skrzydełka, dodajemy pokrojoną marchewkę w plasterki, sól do smaku, dwa listki laurowe, 3ziela angielskie i gotujemy, gdy wszystko zmięknie dodajemy makaron kolanka i gotujemy do miękkości. Trzy duże łyżki grzybków Mun odmierzamy i dodajemy do garnka z zupą.
Dwa młode patisony myjemy pod bieżącą wodą. Ścieramy na tarce o dość grubych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze kilka minut i doprawiamy do smaku.
Nakładamy na talerze i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Dwa młode patisony myjemy pod bieżącą wodą. Ścieramy na tarce o dość grubych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze kilka minut i doprawiamy do smaku.
Nakładamy na talerze i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.