ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 273]

Zupa z młodych patisonów z grzybami mun

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jednogarnkowe danie obiadowe: zupa z młodych Patisonów z grzybami Mun na skrzydełkach z młodą marchewką.

Zupa z młodych patisonów z grzybami mun Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z młodych patisonów z grzybami mun

 

  • 3 skrzydełka
  • 5 litrów wody
  • Szklanka makaronu kolanek
  • 2 listki laurowe
  • 3ziela angielskie
  • 2 młode Patisony
  • 1 duża młoda marchewka
  • Pęczek natki pietruszki
  • Sól i pieprz ziołowy do smaku
  • 3 łyżkigrzybków Mun

Sposób przygotowania:

Zupa z młodych patisonów z grzybami mun
Do garnka wkładamy skrzydełka, dodajemy pokrojoną marchewkę w plasterki, sól do smaku, dwa listki laurowe, 3ziela angielskie i gotujemy, gdy wszystko zmięknie dodajemy makaron kolanka i gotujemy do miękkości. Trzy duże łyżki grzybków Mun odmierzamy i dodajemy do garnka z zupą.

Dwa młode patisony myjemy pod bieżącą wodą. Ścieramy na tarce o dość grubych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze kilka minut i doprawiamy do smaku.

Nakładamy na talerze i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Zupa z młodych Patisonów z grzybami Mun
Do garnka wkładamy skrzydełka, dodajemy pokrojona marchewkę, sól gdy wszystko zmięknie dodajemy makaron kolanka i gotujrmy.
Zupa z młodych Patisonów z grzybami Mun
Trzy duże łyżki grzybków Mun odmierzamy i dodajemy do garnka z zupą.
Zupa z młodych Patisonów z grzybami Mun
Dwa młode Patisony myjemy pod bieżącą wodą.
Zupa z młodych Patisonów z grzybami Mun
Ścieramy na tarce o dość grubych oczkach i dodajemy do zupy.

Tagi:

patison zupy