mojamamagotuje@gmail

mojamamagotuje@gmail

Kucharz
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Zupa z kukurydzy i dyni oraz mleczka kokosowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bajecznie aromatyczna zupa z kukurydzą oraz dynią Hortex w roli głównej i mleczkiem kokosowym. Meksykański klimat nie tylko na talerzu,ale i na całym stole.

Zupa z kukurydzy i dyni oraz mleczka kokosowego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z kukurydzy i dyni oraz mleczka kokosowego

 

  • 1 patison
  • 3 świeże kukurydzy
  • 1 opakowanie dyni pokrojonej w kostkę Hortex
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżki czerwonej soczewicy
  • 1-2 łyżeczek czerwonej pasty curry ( ewentualnie 1/2 łyżeczki przyprawy curry w proszku) dostępnych w sklepie ze zdrową żywnością.
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • puszka mleczka kokosowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól morska, pieprz
  • 3 łyżki posiekanych listków kolendry

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kukurydzy i dyni oraz mleczka kokosowego
Przygotowanie: Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać pastę curry, wymieszać a następnie dodać soczewicę, patisona, dynię Hortex oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Wymieszać i chwilę podusić. Dodać ziarna kukurydzy * i wlać bulion. Gotować około 15-20 minut a następnie wlać całą zawartość puszki z mleczkiem kokosowym, doprawić solą, pieprzem i zagotować. Podawać z posiekaną kolendrą.
Zupa z kukurydzy i dyni oraz mleczka kokosowego
Najlepsze mleko kokosowe
Zupa z kukurydzy i dyni oraz mleczka kokosowego
Meksyk-na talerzu i poza nim
Zupa z kukurydzy i dyni oraz mleczka kokosowego
Najlepsza dynia w kostce Hortex