WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zupa z patisonem na kości wędzonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa jarzynowa z patisonem i pomidorami ugotowana na wędzonej kości. Ma fajny posmak wędzonki, nie jest tłusta.

Zupa z patisonem na kości wędzonej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z patisonem na kości wędzonej

 

Sposób przygotowania:

Zupa z patisonem na kości wędzonej

ETAP 1:

Marchewkę, pietruszkę i patisona obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

Warzywa przełożyć do garnka. Dodać kość wędzoną. Wlać ok. 2 szklanki wody. Włożyć przyprawy i zagotować. Dolać pomidory i startą paprykę. Gotować ok godziny.

Zagęścić mąką rozmieszana w odrobinie zimnej wody.

Podawać np z pieczywem.

Zupa z patisonem na kości wędzonej
Zupa z patisonem na kości po ugotowaniu w garnku.
Zupa z patisonem na kości wędzonej
Warzywa, woda i przyprawy umieszczone w garnku
Zupa z patisonem na kości wędzonej
Kość wędzonea dodana do wymieszanych warzyw
Zupa z patisonem na kości wędzonej
Starte na tarce marchewka pietruszka i patison