Sposób przygotowania:
Zupa z pomidorków koktajlowych na indyku dla malus
Mięso z indyka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i lekko posolić. Marchewkę obrać i dodać do gotującej się zupy.
Gdy mięso już lekko zmięknie dodać ryż i gotować do momentu aż wszystko będzie miękkie. Mięso i marchewkę wyłowić.
Marchewkę rozgnieść widelcem, a mięso drobno pokroić. Wrzucić z powrotem do wywaru. Pomidorki ugotować.
Przetrzeć przez sito. Przetarte pomidorki dodać do zupy.
Wszystko razem zagotować.
Gdy mięso już lekko zmięknie dodać ryż i gotować do momentu aż wszystko będzie miękkie. Mięso i marchewkę wyłowić.
Marchewkę rozgnieść widelcem, a mięso drobno pokroić. Wrzucić z powrotem do wywaru. Pomidorki ugotować.
Przetrzeć przez sito. Przetarte pomidorki dodać do zupy.
Wszystko razem zagotować.