Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z soczewicą i ryżem
Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy marchewkę i pietruszkę pokrojoną w kostkę. Całość chwilę smażymy. Następnie dodajemy soczewicę i zalewamy bulionem. Gotujemy ok 7 minut.
Następnie wlewamy pastę pomidorową. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Zupę miksujemy.
Na koniec do zupy dodajemy ok 3 łyż jogurtu i dokładnie mieszamy. Zupę podajemy z ugotowanym ryżem, kleksami z jogurtu naturalnego i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Następnie wlewamy pastę pomidorową. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw. Zupę miksujemy.
Na koniec do zupy dodajemy ok 3 łyż jogurtu i dokładnie mieszamy. Zupę podajemy z ugotowanym ryżem, kleksami z jogurtu naturalnego i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!