Neill Anthony

Neill Anthony

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Zupa z pieczonych pomidorów z tostem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa z pieczonych pomidorów z dodatkiem ciepłych tostów to sycące danie dla całej rodziny. Kiedy mamy ochotę na coś dobrego, warto sięgnąć po ten przepis.

Zupa z pieczonych pomidorów z tostem

Składniki:

Zupa z pieczonych pomidorów z tostem

 

 

  • 2 szklanki soku pomidorowego

 

  • 1 łyżka tabasco

 

 

 

  • 4 kromki chleba tostowego

 

 

 

  • 7-8 plasterków sera

Sposób przygotowania:

Zupa z pieczonych pomidorów z tostem
W garnku rozgrzej oliwę, a następnie dodaj czosnek i podsmaż. Dorzuć pomidory i sok pomidorowy i całość podgrzewaj do zagotowania. Dodaj przyprawy oraz tabasco, a następnie wszystko zblenduj przy pomocy blendera na gładką masę. Przygotuj ciepłe tosty i podawaj. Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network