Sposób przygotowania:
Zupa krem z pomidorów
W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulę oraz wycisnięty jeden ząbek czosnku. Pomidory umyj, pokrój na większe kawałki i wrzuć do zeszklonej cebuli i czosnku, chwilę tak podsmaż. Następnie wlej wodę ( ok 750 ml) dodaj przyprawy, sól, pieprz, odrobinkę chilli i sosu sojowego, łyżeczkę musztardy. Chwilkę pogotuj.
Następnie garnek zestaw z ognia, dodaj mleko kokosowe i wszystko razem zmiksuj. Podawaj z grzankami, posiekaną swieżą kolendrą lub bazylią bądź z kawałkami mozzarelli.
Następnie garnek zestaw z ognia, dodaj mleko kokosowe i wszystko razem zmiksuj. Podawaj z grzankami, posiekaną swieżą kolendrą lub bazylią bądź z kawałkami mozzarelli.