zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Zupa z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

bardzo smaczna zupa z pulpetami

Zupa z pulpetami

Składniki:

Zupa z pulpetami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z pulpetami
Zmielone mieso polaczyc z przyprawami,surowymi bialkami i drobna posiekana natka pietruszki,wyrobic na gladka mase,jesli bedzie trzeba,dodac bulki tartej.Formowac malutkie pulpeciki wielkosci orzechow wloskich,odstawic do lodowki.Na goracy wywar wrzucic fasolke i groszek,zagotowac.Na wrzatek klasc pulpeciki,calosc gotowac na malym ogniu 5-7min. az wszystkie wyplyna na powierzchnie.Zupe podawac na goraco z ziemniakami z wody,polanymi roztopionym maslem.

Tagi:

tarta