A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Zupa z rawiolii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

"lajtowa"zupka,gdy trzeba chronić żołądek

Zupa z rawiolii

Składniki:

Zupa z rawiolii

 

  • 2 kostki warzywne
  • 1 marchewka
  • 1 duży ziemniak
  • kawałek pora
  • natka pietruszki
  • mały kawałeczek selera
  • 2 garście suchego rawiolii z serem
  • sól i pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z rawiolii
Kostki rozpuszczamy we wrzątku.Ziemniaka,marchewkę i pora przygotowujemy do zupy krojąc w kostkę.Gdy warzywa będą prawie miękkie dodajemy pierożki i gotujemy do miękkości,doprawiamy do smaku.Na koniec dodajemy posiekaną natkę.Podajemy na gorąco,smacznego.

Tagi:

sery ser