Sposób przygotowania:
Zupa z wątróbkami drobiowymi
Marchewkę, seler, pietruszkę, kalarepkę oraz cebulę umyć, obrać i pokroić na małe kawałki. Por umyć i również pokroić. Rozgrzać masło i podsmażyć warzywa. Podlać zupą bulionem oraz odrobiną wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec zmiksować.
Wątróbki oczyścić, umyć szybko pod zimną wodą i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć wątróbkę. Dopiero wtedy przyprawić mięso solą, pieprzem oraz sosem worcester. Podgrzać zupę, dodać tłustą śmietanę i wymieszać. Całość zmiksować z dodatkiem zimnego, twardego masła. Na koniec przyprawić zupę solą oraz pieprzem i nałożyć na talerze. Pokroić wątróbkę i wrzucić do zupy. Całość posypać grzankami i pokrojonym szczypiorkiem.
Wątróbki oczyścić, umyć szybko pod zimną wodą i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć wątróbkę. Dopiero wtedy przyprawić mięso solą, pieprzem oraz sosem worcester. Podgrzać zupę, dodać tłustą śmietanę i wymieszać. Całość zmiksować z dodatkiem zimnego, twardego masła. Na koniec przyprawić zupę solą oraz pieprzem i nałożyć na talerze. Pokroić wątróbkę i wrzucić do zupy. Całość posypać grzankami i pokrojonym szczypiorkiem.