Sposób przygotowania:
Cukinia faszerowana na zielonoETAP 1:

Bób ugotować na wpół miękko. Ostudzić i wyłuskać z łupin. Zawiniętą w cygaro sałatę poszatkować. Szczypior pokroić dosyć grubo. Natkę i koperek drobno.
Na rozgrzany olej dać szczypior a potem sałatę.
ETAP 2:

Po około 3 minutach dodać bób. Smażyć całość 3-4 minuty. Doprawić solą, pieprzem oraz chili. Dodać koperek i natkę. Wymieszać. Zdjąć z ognia.
ETAP 3:

Cukinię przekroić na pół i pozbawić nasion. Oprószyć solą i odłożyć na 10 minut.następnie osuszyć ręcznikiem. Nałożyć farsz. Fetę pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć na farszu.
Cukinię wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st., na około 25-30 minut (kontrolować, gdy cukinia jest miękka danie jest gotowe). Smacznego!