Sposób przygotowania:
Krem z zielonego groszku
Na oliwie zeszkliłam jedną pokrojoną cebulę, dodałam wycisniety czosnek oraz jednego niedużego ziemniaka pokrojonego w kostkę. Chwilkę podsmażyłam, następnie do garnka wrzuciłam zielony groszek.
Zalałam bulionem warzywnym i gotowałam aż groszek będzie miękki. Garnek zestawiłam z ognia, dodałam pół puszki mleka kokosowego i wszystko razem zblendowałam.
Jeśli jest taka potrzeba to doprawiamy jeszcze solą, pieprzem ziołowym lub chilli. Ja dodałam także łyżeczkę musztardy, która fajnie zaostrza smak zupy.
Podajemy z grzankami, można posypać koperkiem.
Zalałam bulionem warzywnym i gotowałam aż groszek będzie miękki. Garnek zestawiłam z ognia, dodałam pół puszki mleka kokosowego i wszystko razem zblendowałam.
Jeśli jest taka potrzeba to doprawiamy jeszcze solą, pieprzem ziołowym lub chilli. Ja dodałam także łyżeczkę musztardy, która fajnie zaostrza smak zupy.
Podajemy z grzankami, można posypać koperkiem.