sandra200

sandra200

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zupa z zielonego groszku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa z zielonego groszku z puszki z dodatkiem wędzonej ryby i boczku to miła odmiana od tradycyjnej grochowej.

Zupa z zielonego groszku

Składniki:

Zupa z zielonego groszku

 

  • 300g zielonego groszku z puszki,
  • 200g wędzonej ryby,
  • cebula,
  • 50 g wędzonego boczku,
  • 250 ml.bulionu z kostki,
  • 3 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki natki,
  • sól,
  • biały pieprz.

Sposób przygotowania:

Zupa z zielonego groszku
Boczek pokroić w cienkie paseczki podsmażyć ,zdjąć z patelni, cebulę obrać pokroić w kostkę podsmażyć na tłuszczu z boczku dodać groszek poddusić zalać bulionem,wrzucić natkę gotować jeszcze chwilę. Zupę przelać przez sito połowę groszku zmiksować wymieszać ze śmietaną i boczkiem dodać do zupy razem z resztą groszku i pokrojoną na kawałki rybą doprawić do smaku.

Tagi:

groszek ryba ryby