thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Zupa z zielonych szparagów

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sposób na wykorzystanie odciętych końcówek zielonych szparagów=pyszna, zielona zupa

Zupa z zielonych szparagów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa z zielonych szparagów

 

  • 350 g końcówek szparagów zielonych (w tym kilka główek)
  • 0,8 l gorącej wody
  • 3 łyżki oleju lub oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz do smaku
  • śmietana kremówka
  • grzanki do podania

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z zielonych szparagów
Końcówki umieścić w garnku, zalać wrzątkiem, dodać sól, cukier, oliwę. Gotować do miękkości. Pod koniec na 3 minuty wrzucić główki, po czym wyciągnąć je na sitko. Resztę zmiksować. Doprawić pieprzem. Podawać z odrobiną kremówki i główkami szparagów i grzanką.
Zupa z zielonych szparagów
Etap 1

Tagi:

szparagi