Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa zapiekana z serem i tostami

         
ocena: 3/5 głosów: 4

Przygotować dużą zaroodporną formę. Ułożyć w niej warstwami chleb i ementaler tak,

Zupa zapiekana z serem i tostami

Składniki:

Zupa zapiekana z serem i tostami

 

  • 250 g cienkich plasterków ementalera
  • 8 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 1/4 l bulionu mięsnego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa zapiekana z serem i tostami
Przygotować dużą zaroodporną formę. Ułożyć w niej warstwami chleb i ementaler tak, by ostatnią warstwą był ser. Zalać potrawę bulionem, włozyć do rozgrzanego piekarnika na 20 min. jajka wymieszać z solą, dodać do zypy i 10 min ponownie zapiekać. Bezpośrednio przed podaniem zupę posypać drobno posiekaną pietruszką.

Tagi:

jajko chleb jajka