Zupa ze smażonym jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę wypłukać, rozdzielić liście Jajko roztrzepać w miseczce Natłuścić wok (lub patelnię), rozgrzać, następnie wlać

Zupa ze smażonym jajkiem

Składniki:

Zupa ze smażonym jajkiem

 

  • 1 jajko
  • 1 l bulionu (wywar warzywny lub rosół drobiowy, można zastąpić bulionem z kostki)
  • 1 mała chińska kapusta
  • Do smaku: sól i pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa ze smażonym jajkiem
Kapustę wypłukać, rozdzielić liście

Jajko roztrzepać w miseczce

Natłuścić wok (lub patelnię), rozgrzać, następnie wlać jajko i smażyć je, aż się zetnie

Do naczynia wrzucić liście kapusty

Odwrócić całość – tak, aby teraz to kapusta była na spodzie naczynia

Całość zalać doprawionym wcześniej bulionem i zagotować

Przed podaniem placek z jajka i kapusty podzielić, włożyć do misek, zalać bulionem i serwować gorące