Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych papryk z kluseczkami
W garnku zagotować około 1,5 litra zimnej wody z solą. W tym czasie marchewkę i pietruszkę obrać, umyć i osuszyć i pokroić w paseczki o długość około 3-4 cm. Cebulkę obrać i pokroić w cienkie pól plasterki. Do wrzącej wody wrzucić warzywa. W między czasie papryki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę średniej wielkości. Wymieszać z łyżką oleju. Patelnię grillową rozgrzać i wrzucić na nią paprykę. Smażyć około 5 minut. Gdy warzywa w garnku będą na w pól miękkie dodać papryki i gotować do miękkości składników. W chochli wywaru rozprowadzić mąkę, dodać koncentrat i wymieszać. Wlać do garnka. Zagotować. Podawać gorace z paprykowymi kluseczkami (przepis w moich zbiorach). Smacznego!