oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Zupa ziemniaczana z porami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przed podaniem można posypać natką pietruszki lub siekanym koperkiem.

Zupa ziemniaczana z porami

Składniki:

Zupa ziemniaczana z porami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana z porami
Obraną włoszczyznę i pokrajane w kostkę ziemniaki gotować ok. 25 min. Z porów zdjąć zewnętrzne części, przyciąć ciemnozielone liście i odkrajać twardą piętkę. Każdy por przeciąć wzdłuż i dokładnie umyć, przekrajać na pół i następnie w plasterki. Dodać je do zupy w połowie gotowania. Przyprawić do smaku kostką rosołu z drobiu i ewentualnie dosolić. Żółtko w oddzielnym kubeczku rozmieszać starannie ze śmietanką wlać do garnka z gorącą zupą i juz nie gotować i od razu podawać.

Tagi:

pory ziemniaki