Sposób przygotowania:
Zupka brukselkowa
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Papryczkę drobno pokruszyć i dodać do cebuli' Włozyć bruksekę i zalać
gorącym rosołem z kostki, dodać szczyptę curry i gotować 20 minut od chwili wrzenia. Wyjąć kilka gł wek brukselki, ostudzi
i przekroić na poł wki. Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować Mąkę przesiać i wymieszać ze śmietaną a następnie dodać
do zupy, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i ewentualnie curry,dokładnie wymieszać i podgrzewa na małym ogniu, stale mieszając, dop ki zupa nie zgęstnieje, uwłżając, aby nie zawrzała Przed podaniem dodać poł wki brukselki i dęlikatnię wymieszać. Podawa z groszkiem ptysiowym lub rumianyni grzankami z bagietki.
gorącym rosołem z kostki, dodać szczyptę curry i gotować 20 minut od chwili wrzenia. Wyjąć kilka gł wek brukselki, ostudzi
i przekroić na poł wki. Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować Mąkę przesiać i wymieszać ze śmietaną a następnie dodać
do zupy, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i ewentualnie curry,dokładnie wymieszać i podgrzewa na małym ogniu, stale mieszając, dop ki zupa nie zgęstnieje, uwłżając, aby nie zawrzała Przed podaniem dodać poł wki brukselki i dęlikatnię wymieszać. Podawa z groszkiem ptysiowym lub rumianyni grzankami z bagietki.