radek001700

radek001700

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Zupka cioci Krysi

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna ;]

Zupka cioci Krysi

Składniki:

Zupka cioci Krysi

 

  • rosół (wcześniej przygotowany)
  • ser topiony (najlepiej ten w serdelku)
  • kapusta (najlepiej pekińska)
  • kuskus lub makaron (wcześniej ugotowany)
  • mięso mielone

 

Sposób przygotowania:

Zupka cioci Krysi
Rosół doprowadzić do wrzenia. Wrzucić posiekaną kapustę. Gdy zacznie być ona miękka to wrzucać małe ciapki z mięsa mielonego. Gdy mięso i kapusta będą miękkie wtedy ser topiony rozpuścić w wodzie, a następnie dodać do zupy. W przypadku gdy chcemy opcje z kuskusem to na końcu gdy już zupę wyłączymy wrzucić go i zamieszać.