kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Zupka selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Włoszczyznę i seler umyć, obrać, opłukać, zalać gorącą wodą

Zupka selerowa

Składniki:

Zupka selerowa

 

  • seler 70 g
  • marchew 20 g
  • pietruszka 10 g
  • mąka pszenna 5 g
  • mleko 50 g
  • żółtko 1 sztuka
  • olej sojowy 3 g
  • zielenina 1 łyżka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka selerowa
- ugotować. Włoszczyznę i seler przetrzeć, połączyć z wywarem. Sporządzić zawiesinę z mąki i mleka, podprawić zupę, zagotować. Żółtko utrzeć z olejem, rozprowadzić małą ilością zupy, wlać mieszając do pozostałej zupy. Doprawić do smaku, przed podaniem posypać siekaną zieleniną.

Tagi:

seler